EP u plivanju: Štafeta peta u Europi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska štafeta 4x50 slobodno u sastavu Ivan Levaj, Mario Todorović, Mislav Sever i Nikša Stojkovski peta je u Europi nakon što je pretposljednju utrku posljednjeg dana prvenstva Staroga kontinenta u Herningu isplivala za 1:26.64 minute.

Najbrža je u finalu bila Rusija, Vladimir Morozov, Sergej Fesikov, Evgenij Lagunov i Nikita Konovalov zlato su garnirali novim svjetskim rekordom od 1:23.36 minuta, čime su za 2.16 sekundi popravili rezultat koji su Belgijanci isplivali u jutarnjem dijelu programa.

- Štafeta je odlično plivala, stvarno možemo biti zadovoljni. Pogotovo jer imamo dva 19-godišnjaka, Severa i Stojkovskog, kao i 21-godišnjeg Levaja. Njima ćemo još priključiti Mihaela Vukića i Dominika Stragu te početi stvarati štafetu 4x100 slobodno, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Miloš Milošević.

Jedini iskusnik u hrvatskoj štafeti je Mario Todorović, koji je poslijepodnevni dio programa u Herningu otvorio polufinalom na 50 metara delfinovim načinom, u kojem je ostao devet stotinki od utrke deset najboljih plivača Staroga kontinenta. Naime, Todorović je polufinalnu utrku isplivao za 23.35 sekundi, što mu je bilo dovoljno za 12. mjesto.

Sanja Jovanović, Lana Dragojević, Katarina Radoš i Dora Vrcić u kvalifikacijama su okončale nastup u štafeti 4x50 mješovito (1:52.38) zauzevši 12. mjesto.

Rus Vladimir Morozov i Španjolka Mireia Belmonte Garcia najuspješniji su plivači Europskog prvenstva u Herningu. Morozov je osvojio čak sedam zlata, slavio je na 50 i 100 slobodno te 100 mješovito, a do najsjajnijeg je odličja doplivao i u četirima štafetama.

Mireia Belmonte Garcia se pak okitila četirima titulama europske prvakinje, zlata je osvojila u utrkama na 400 i 800 slobodno, 200 delfin i 400 mješovito. (I. Va.)


Podijeli: Facebook Twiter