EP u klizanju: Elita krajem mjeseca stiže u Ledenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagreb je tri puta u povijesti bio domaćin Europskih prvenstava u umjetničkom klizanju i to 1974., 1979. i 2008. godine, a četvrti put će najbolje klizače Staroga kontinenta ugostiti od 23. do 27. siječnja ove godine.

Prije pet godine zlato kod klizačica osvojila je Talijanka Carolina Kostner, muški naslov pripao je Čehu Tomašu Verneru, najbolji sportski par je bio onaj njemački - Aliona Savchenko i Robin Szolkowy, dok su naslov u plesnim parovima uzeli Rusi, Oksana Domnina i Maksim Šabalin. Svi osim ruskog para i slijedećeg tjedna klizat će Ledenom, a unatoč pet godine razmaka, i sada će u Zagrebu biti jedni od favorita.

Prvenstvemo se to odnosi na aktualnu svjetsku i europsku prvakinju Carolinu Kostner, te aktualne prvake svijeta, Savchenko i Szolkowyja, koji su propustili prošlo Europsko prvenstvo nakon što su prije toga osvojili čak četiri. Iako "zagrebačko" zlato neće braniti Domnina i Šabalin koji su otišli u zasluženu mirovinu, Rusi će u Ledenoj i dalje imati jake snage u plesu.

Jekaterina Bobrova i Dmitrij Solovjev su aktualni viceprvaci Europe, a Jelena Ilinih i Nikita Kacalapov brončani s posljednjeg Europskog prvenstva održanog prošle godine u Sheffieldu. Zagreb će, pet godina kasnije, opet biti prava poslastica za sve ljubitelje vrhunskog umjetničkog klizanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter