EP u karateu: Ani Lenard zlato, Ivoni Tubić bronca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska reprezentativka Ana Lenard osvojila je danas u finskom Tampereu naslov prvakinje Europe u karateu u kategoriji do 61 kg nakon što je u finalnom dvoboju s 3-1 pobijedila Sanju Cvrkotu iz Srbije.

Lenard je odlično otvorila završni dvoboj u Tampere Areni i povela protiv srpske predstavnice sa 3-0. Uporna Cvrkuta osvojila je bod i smanjila rezultat, ali je u uzbudljivoj završnici 23-godišnja Samoborka uspjela sačuvati prednost pa je veliko hrvatsko slavlje, zbog osvajanja prog zlatnog odličja u Tampereu, moglo početi.

Članica karate kluba Volosko Ivona Tubić osvojila je prvu medalju za Hrvatsku na 49. Europskom prvenstvu u finskom Tampereu nakon što je u borbi za brončano odličje s 2-1 pobijedila Srpkinju Ivanu Čomagić.

Jelena Kovačević i Ana-Marija Bujas-Čelan nisu uspjele doći do pobjedničkih postolja jer je u susretu za brončanu medalju u kategoriji do 55 kg Francuskinja Emilie Thouy svladala Kovačević s 5-0, a u prvom dvoboju dana Finkinja Helena Kuusisto je u teškoj kategoriji preokrenula početno vodstvo Bujas-Čelan i pobijedila sa 7-1.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter