EP u gimnastici: Tkalčec u finalu preskoka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska gimnastičarka Tijana Tkalčec plasirala se u finale preskoka na Europskom prvenstvu u Moskvi. To je ujedno i prvo hrvatsko žensko seniorsko pojedinačno finale u povijesti na europskim prvenstvima.

Tkalčec je u borbu za medalje ušla kao osma, s ocjenom 13.783 boda. U prvom preskoku izvela je premet salto grčeni s okretom od 360 stupnjeva, a u drugom Jurčenko salto pruženi s okretom 540 stupnjeva. Prije nastupa naša je gimnastičarka imala problema s ozljedom koljena, ali u posljednji trenutak pomogao joj je liječnik izraelske reprezentacije i omogućio joj da maksimalno odradi kvalifikacije.

"Bila bih jako razočarana da sam na kraju bila deveta, ali sada kad sam uspjela, jako sam sretna. Ovo je bila prilika života i iskoristila sam je. S obzirom na to kako mi je počeo dan, jako sam sretna što sam skočila oba skoka na noge, možda sam drugi malo manje doskočila u čučanj, ali to su mi novi skokovi, nisu još do kraja uvježbani pa je moje zadovoljstvo tim veće.

U utorak mi se na treningu koljeno izvrnulo na unutarnju stranu, uoči kvalifikacija je oteklo i bilo plavo, ali ima još dobrih ljudi pa se izraelski doktor ponudio da mi pomogne. Jako sam mu zahvalna, bez njegove pomoći teško bih mogla ovako skakati", rekla je Tkalčec.

Hrvatski predstavnici tako su u Moskvi izborili tri finala, jer su u srijedu nastup u finalu izborili Filip Ude na konju s hvataljkama te Marijo Možnik na preči.

Finale ženskog preskoka na programu je u subotu, kada će nastupiti i Ude, dok će Možnik svoj nastup u finalu imati u nedjelju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter