EP u gimnastici: Filip Ude i Tijana Tkalčec osmi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretposljednjeg dana Europskog gimnastičkog prvenstva u Moskvi hrvatski predstavnici Filip Ude i Tijana Tkalčec završili su kao osmi u finalima.

Filip Ude pao je s konja s hvataljkama na novom elementu Busnari, najtežem E elementu iz pravilnika, i dobio ocjenu 14.266. Tijana Tkalčec je ukupno zaradila 13.183 boda na preskoku zbog pada na prvom skoku (premet salto grčeni s okretom od 360 stupnjeva).

- Razočaran sam. Znao sam da je bilo 50 posto mogućnosti da odradim do kraja, ali vjerovao sam da ću uspjeti. Hrabro je što sam išao s novim elementom koji se godinama uvježbava, ali što prije krenem, prije ću prestati padati. Nema mi druge ako se želim boriti s najboljima. Sad ću na svakom natjecanju pokušavati Busnarija, makar padao dvije godine, izjavio je Filip Ude. Njemu je to bilo sedmo europsko finale i prvo nakon pet godina, odnosno srebra 2008. u Lausanni.

- Pogriješila sam što sam napravila krivi korak prije daske, predaleko sam krenula naskakati na dasku i izgubila korak, ali ja sam sretna s ulaskom u finale. Nadati se nečemu većem u ovom stanju, s ovakvim bolnim koljenima, bilo bi previše, rekla je Tijana Tkalčec, prva hrvatska gimnastičarka u seniorskoj konkurenciji koja je uspjela izboriti pojedinačno finale na europskim prvenstvima, a s 24 godine bila je najstarija finalistica.

Od hrvatskih predstavnika u nedjelju će Marijo Možnik imati priliku braniti europsko srebro na preči. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter