EP u futsalu: Kockasti šokirali Furiju

Dario Marinović (J. PRKIĆ/CROPIX)
Dario Marinović (J. PRKIĆ/CROPIX)

Hrvatska futsal reprezentacija kreirala je senzaciju na startu Europskog prvenstva u Belgiji. U prvom susretu skupine D hrvatski reprezentativci remizirali su 3:3 protiv Španjolske koja je dvaput bila svjetski prvak (2000., 2004,) te šest puta prvak Europe (1996., 2001., 2005., 2007., 2010., 2012.) i tako napravili veliki korak prema prolasku u četvrtfinale.

Ako su branitelji naslova očekivali da će se ponovno prošetati do pobjede nad hrvatskim igračima kao u nedavnim kvalifikacijama kad su slavili 10:0, prevarili su se. Da će ovo biti sasvim drugačija priča, pokazao je Saša Babić već u 10. minuti dovevši "kockaste" u vodstvo. Španjolci su ubrzo izjednačili, ali je potom sijevnula hrvatska kontra koju je povukao Marinović, a realizirao Jelovčić. Šok za Španjolce od kojega se nisu oporavili do odlaska na odmor. Španjolci su imali 21 udarac na gol u prvih 20 minuta, Hrvatska 12, ali na odmor se otišlo vodstvom izabranika Mate Stankovića.

Španjolci su prvih sedam minuta opsjedali gol Jukića, ali malo sreća, vratnica i greda, malo golman i rezultat se nije mijenjao.

Potom je Lin iskoristio dvije pogreške hrvatske obrane i za manje od minute preokrenuo na 3:2. Izgledalo je da će se hrvatski igrači morati zadovoljiti minimalnim porazom koji bi vjerojatno i potpisali prije susreta, ali je potom izbornik Stanković odlučio u završnici zaigrati na sve ili ništa.

U posljednje tri minute izvukao je golmana ubacivši Capara na teren i ovaj mu je uzvratio na najbolji mogući način, izjednačujućim pogotkom. Do kraja je Hrvatska čvrsto branila i na koncu obranila ovaj neočekivani remi koji joj ostavlja velike izglede da izbori plasman u drugi krug. (R. CAR)

Susret 1. kola skupine D Europskog prvenstva u futsalu: Španjolska - Hrvatska 3:3 (1:2). Lotto arena. Suci: Lemal (Belgija) i Farkas (Mađarska). Strijelci: 0:1 Babić (10'), 1:1 Aicardo (16'), 1:2 Jelovčić (18'), 2:2 Lin (27'), 3:2 Lin (28'), 3:3 Capar (37').

ŠPANJOLSKA: Rafa, Ortiz, Aicardo, Usin, Campos, Herrero, Juanjo, Ruiz, Torras, Fernandao, Pola, Miguelin, Lozano, Lin.

HRVATSKA: Jukić, Novak, Jelovčić, Marinović, Šuton, Stojkić, Capar, Grbeša, Protega, Matošević, Duvančić, Pavić, Babić.


Podijeli: Facebook Twiter