EP u boćanju: Leo Brnić osigurao prvu medalju

Leo Brnić slavi s Jurom Maglićem (J. PREKALJ)
Leo Brnić slavi s Jurom Maglićem (J. PREKALJ)

Hrvatski boćari danas su, trećeg dana Europskog prvenstva u Pazinu, osigurali i prvu medalju. Pošlo je to za rukom mladom Leu Brniću koji je u četvrtfinalu brzinskog izbijanja s 43 pogotka iz 48 izbačaja ostvario drugi rezultat serije te se očekivano, zajedno sa Slovencem Alešom Borčnikom, Talijanom Marcom Ziraldom i Francuzom Fabienom Jarnetom, plasirao u polufinale koje je na programu u petak od 11 sati i već je osigurao najmanje brončanu medalju.

- Ostvario sam prvi cilj po koji sam na ovo prvenstvo došao, osigurao najmanje brončanu medalji i sad puno rasterećenije krećem dalje - bio je zadovoljan nakon četvrtfinala Brnić. - Borčnik i Ziraldo su i dalje glavni favoriti za finale, no ja sad mogu pucati rasterećeno i upravo zato po njih biti još opasniji.

Novu poslasticu danas je ispunjenim tribinama pazinske dvorane priredio najbolji brzinski izbijač današnjice, Slovenac Aleš Borčnik koji je u rukama vjerojatno imao i novi svjetski rekord, pogodio 46 boća za redom, a onda u sljedeća četiri pokušaja promašio dvije i zaustavio se na 48 pogodaka, tri manje od svjetskog rekorda.

Pored Brnićevog brončanog odličja, hrvatski su reprezentativci u dosadašnjem dijelu prvenstva osigurali još četiri plasmana u polufinale, Roland Marčelja s Brnićem u štafetnom izbijanju, te s Giranfrancom Santorom u parovima, kao i Ante Grančić u disciplini pojedinačno klasično i Jure Maglić u bližanju i izbijanju u krug.

Marčelji i Brniću je u izlučnoj seriji štafeta 50 pogodaka od 60 pokušaja bio više nego dovoljan učinak da uđu među osam najboljih i uđu u četvrtfinale koje je na programu danas od 11 sati.

Samo sat i petnaest minuta bilo je dovoljno našem reprezentativnom paru Santoru i Marčelji da u drugom kolu natjecanja po skupinama svladaju otpor Turaka Durana i Ozturka te uđu u četvrtfinale koje je na programu u petak od 14 sati. Protivnika će saznati sutra nakon ždrijeba. Svoje su suparnike u repasažima pojedinačne igre i krugova očekivano svladali Grančić i Maglić, Finca Velija Mattija Lyyra i Bugarina Hristofora Hristova. (Izvješćuju Kristijan KLARIĆ i Mladen PILAT; snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter