EP u atletici U23: Melon i Mužarić u finalu

Alen Melon (Arhiva)
Alen Melon (Arhiva)

Hrvatski atletičari izborili su još dva finala na Europskom prvenstvu do 23 godine koje se održava u finskom Tampereu, Alen Melon (21) je s novim osobnim rekordom od 2,20 metara izborio plasman u finale skoka u vis, dok je hrvatska rekorderka u bacanju kugle Valentina Mužarić (20) hicem od 16,80 metara za 80 centimetara prebacila kvalifikacijsku normu i uvjerljivo se plasirala u finale.

Mužarić je krajem svibnja ove godine na natjecanju u američkom Greensborou kuglu bacila do 17,52 metra te je jedna od glavnih kandidatkinja za medalju u Tampereu. Ovih 16,80 m treći je rezultat kvalifikacija, dalje su bacile samo Njemica Shanice Craft (17,10 m) i Ukrajinka Olha Holodnaja (16,84 m). Finalni nastup imat će danas u 17.05 sati.

Melon je skokom preko letvice postavljene na 2,20 metara također ispunio kvalifikacijsku normu popravivši osobni rekord za dva centimetra, a najbolji ovogodišnji rezultat za četiri centimetra. Finale muškog visa na programu je posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju u 13.45 sati po hrvatskom vremenu.

Uz Mužarić, u poslijepodnevnom dijelu programa u petak u finalima će nastupiti i Dario Horvat na 100 metara u 17.10 te Dino Pervan u skoku u dalj od 19 sati.

Poslijepodne će svoj prvi nastup u Tampereu imati još jedan hrvatski adut za medalju, rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat koji će od 18.15 sati krenuti u kvalifikacije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter