EP u atletici - Ružić u polufinalu utrke na 400 m

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski atletičar Mateo Ružić plasirao se u polufinale utrke na 400 metara na Europskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u Gotheborgu.

Ružić je u prvoj kvalifikacijskoj skupini osvojio četvrto mjesto s rezultatom 47.55, što je bilo dovoljno za plasman među 12 najboljih. Imao je ukupno 11. vrijeme od 23 natjecatelja koliko ih je nastupilo u kvalifikacijama. Njegov osobni rekord je 47.16. Polufinale je na rasporedu u subotu u 17.45 sati.

Nažalost, Anita Banović i Ivana Lončarek nisu uspjele izboriti plasman u polufinale na 400 metara te na 60 metara s preponama. Banović je u trećoj kvalifikacijskoj skupini utrke na 400 metara zauzela posljednje, peto mjesto s rezultatom 55.00, što je 79 stotinki sekunde slabije od njezina osobnog rekorda.

Bez plasmana u polufinale ostala je i Ivana Lončarek na 60 metara s preponama. S rezultatom 8.22 zauzela je osmo mjesto u drugoj kvalifikacijskoj skupini. Ivana je za pet stotinki sekunde popravila svoj osobni rekord, no za polufinale je trebalo trčati 8.20.

Danas još nastupa i Istranin Alen Melon, kojeg popodne očekuju kvalifikacije skoka u vis. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter