EP: Poraz hrvatskih rukometašica

Španjolke zaustavljaju Sonju Bašić (D. ALEKSIĆ/CROPIX)
Španjolke zaustavljaju Sonju Bašić (D. ALEKSIĆ/CROPIX)

Nakon što su jučer na startu prvenstva pobijedile Mađarice, u drugom susretu rukometašice Hrvatske pokleknule su pred Španjolkama koje su vodile veći dio utakmice i koje su manje griješile od naših rukometašica. Hrvatice su se nekoliko puta vraćale iz rezultatskog minusa od tri gola, ali na kraju nisu imale snage za potpuni preokret.

U prvom poluvremenu do 15. minute ekipe su bile u egalu, onda su Španjolke stvorile dva gola prednosti, a nekoliko minuta nakon toga i tri pogotka. Hrvatice su se vratile na gol minusa u 25. minuti (10:11), ali nakon toga promašuju par zicera i gube lopte, što je omogućilo Španjolkama da na odmor odu s tri gola prednosti.

Drugo poluvrijeme počelo je odlično za Hrvatice koje su za pet minuta došle do poravnanja (13:13). Nakon toga Španjolska ponovno stvara prednost od tri gola (17:14), ali Hrvatska se opet vraća i dolazi do izjednačenja. U razdoblju između 51. i 54. minute, kad je Hrvatska u jednom trenutku imala i dvije igračice manje na parketu, Španjolska se još jednom "odlijepila" na tri gola prednosti, povela je 23:20, i nakon toga Hrvatice više nisu imale snage za novi preokret.

U petak, u posljednjem kolu skupine C, Hrvatska igra protiv Njemačke (20.15 sati).

Utakmica 2. kola skupine C EP-a rukometašica: Hrvatska - Španjolska 21:25 (10:13). Dvorana SPENS. Gledatelja 1.000. Suci: Brunovsky i Canda (Slovačka).

HRVATSKA: Žderić, Jelčić, Nemaškalo, Koznjak, Petković, Gaće, Elez 4, Ježić 2, Lovrić, Zebić 7 (2), Milanović-Litre 4, Peraica 1, Džono, Čović, Franković, Bašić 3.

ŠPANJOLSKA: Ramos, Gimenez, Berenguer 3, Ibanez 3, Dehesa, Mangue 7, Diaz, Andaloussi, Bernardo 1, Hernandez, Saenz 2, Molinos 2, Quiles 1, Abaurrea 3, Eguiara, Barbosa 3.

Sedmerci: Hrvatska 2 (2), Španjolska 2 (0). Isključenja: Hrvatska 8, Španjolska 6 minuta. (Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter