EP Nikol, Luke i Vedrana "… and who are you?"

Nikol, Luka i Vedran
Nikol, Luka i Vedran

Nikol, Luka i Vedran iz Pule upravo su objavili EP "… and who are you?". Album donosi pet pjesama na engleskom jeziku koje pjeva Nikol Ćaćić uz pratnju Luke Šipetića i Vedrana Grubića, a prema najavi njihove će vas pjesme "odvesti daleko od stvarnosti uz osmijeh na licu koji ćete potom teško maknuti s lica".

Produkciju albuma potpisuje Marijan Jelenić iz Nole. Vizualni identitet EP-a potpisuju dizajneri Oleg Šuran i Oleg Morović. EP  "... and who are you?" jedno je od najljepših kantautorskih iznenađenja ove godine. Predivan glas lijepe Nikol, čija emotivnost i snaga podsjećaju na savršenu kombinaciju Tracey Thorn (Everything but the Girl) i Terese Salgueiro (Madradeus), uz gitarsku pratnju Luke i Vedrana, nude jedan novi kantautorski zvuk čije vrijeme je upravo došlo i koji će, bez ikakve sumnje, vrlo lako pronaći put do mnogobrojne publike, piše u promotivnom materijalu koji prati album.

Novi EP Nikol, Luka i Vedran predstavljaju singlom "Guide Me Home" na kojem gostuju bubnjar Dušan Kranjc (2CELLOS) i Sandro Peročević na kontrabasu. Za tu će stvar uskoro biti snimljen spot.

Nakon bogatog glazbenog iskustva koji su stjecali kroz studij glazbene kreativnosti "Čarobna frula" u Puli, a potom i s raznim rock bendovima (Metanoia, Hombe…) kao i kroz nastupe na mnogobrojnim rock festivalima (Terraneo, Viva La Pola, HGF, RMF…), sredinom srpnja 2013. godine Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić započinju zajedničku suradnju i ostvaruju prve nastupe.

Već krajem 2013. godine, kao mladi perspektivni glazbenici, dobivaju novčanu potporu Istarske županije za daljnji nastavak kreativnog djelovanja. Početkom 2014. godine ulaze u studio Partyzan gdje s Marijanom Jelenićem iz grupe Nola snimaju svoje prve pjesme koje objavljuju na EP-u "... and who are you?".

Album se može poslušati na stranici http://nikollukavedran.bandcamp.com/album/and-who-are-you. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter