EP košarka:Poraz BiH i Turske, Gruzija dobila Poljsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odigrane su prve četiri utakmice na Europskom prvenstvu košarkaša u Sloveniji.

Bosna i Hercegovina, koju vodi hrvatski stručnjak Aco Petrović izgubila je od Latvije 75:86, Finska je iznenađujuće pobijedila Tursku 61:55, Gruzija je bila bolja od Poljske 84:67, dok je Velika Britanija nakon produžetaka pobijedila Izrael 75:71.

U prvom dvoboju iz skupine C u kojoj igra Hrvatska, Gruzija je deklasirala Poljsku 84:67. Gruzijci su već na poluvremenu imali 17 koševa viška, a potom su u nastavku mirno sačuvali vodstvo. Gruziju su do pobjede predvodili Viktor Sanikidze s 23, te Manuchar Markoišvili sa 18 koševa. Kod Poljaka najbolji je bio Marcin Gortat s 12 koševa.

U dvoboju B skupine Latvija je slavila protiv BiH 86:75. Najefikasniji kod Latvijaca bio je Rolands Freimanis sa 24 poena, dok su se u ekipi Ace Petrovića istakli Nihad Đedović (19) i Mirza Teletović (18).

Neočekivano do trijumfa je došla i selekcija Finske, koja je u D skupini porazila Tursku 61:55. Fince su do velike pobjede predvodili Peteri Koponen i Sasu Salin sa po 12 koševa. Najefikasniji kod Turaka bio je Ender Arslan sa 12 koševa, dok je koš manje zabio iskusni Kerem Gonlum.

U susretu A skupine Britanci su na krilima Kylea Johnsona (22 koša i 9 skokova), te Kierona Achare (18 koševa, 13 skokova) nakon produžetaka pobijedili Izraelce 75:71. Izrael je tri minute prije kraja susreta imao devet koševa viška (66:57), a nakon toga više nije zabio niti jedan koš. Britanci su načinili 9:0 izborivši produžetak. U dodatnih pet minuta Britanci su slavili 9:5 i stigli do prve pobjede. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter