EP košarka: Hrvatska - Češka 68:74

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija izgubila je u susretu 3. kola D skupine Europskog prvenstva koje se održava u Francuskoj od Češke 68:74 (20:24, 12:13, 14:21, 22:16), no usprkos porazu izborila je plasman u drugi krug natjecanja.

Hrvatske košarkašice okončale su natjecanje u skupini s dva poraza i jednom pobjedom osvojivši treće mjesto. Identičan učinak ima i Litva, no Hrvatska je bila bolja u međusobnom okršaju. Prvo mjesto u skupini osvojila je Bjelorusija koja će prenijeti četiri boda, dalje idu i Čehinje s dva boda, dok naše djevojke nisu prenijele niti jedan bod.

Hrvatske košarkašice su u susretu protiv Češke imale čak 20 izgubljjenih lopti, šest skokova manje, te daleko slabiji postotak šuta od svojih suparnica, pa niti ne čudi što su doživjele poraz. Najefikasnije u našim redovima bile su Ana Lelas i Iva Slišković sa po 13 koševa, dok je Antonija Mišura zabila 11 koševa. U suparničkim redovima najbolje su bile Katarina Hindrakova sa 17, te Michaela Zustrova i Veronika Bortelova sa po 12 koševa.

U ranije odigranom susretu trećeg kola Litva je pobijedila Bjelorusiju 72:67, no to joj nije pomoglo. Litavke su ostale na začelju ljestvice, dok je Bjelorusija osvojila prvo mjesto. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter