EP košarka: Hrvatska - Bjelorusija 43:57

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija izgubila je u nedjelju u drugoj utakmici Europskog prvenstva koje se održava u Francuskoj od Bjelorusije sa 57:43 (15:13, 11:15, 18:7, 13:8).

Prve dvije četvrtine bile su dosta izjednačene, iako su Bjeloruskinje cijelo vrijeme imale slabu prednost, no u trećoj su se četvrtini odvojile. Zadnji dio utakmice je počeo s devet koševa prednosti za bjeloruske košarkašice koju su do kraja održale, iako su na kraju promašile sedam uzastopnih trica, no naše ih košarkašice nisu mogle sustići jer su u drugom poluvremenu zabile svega 15 koševa.

Od naših košarkašica po osam koševa zabile su Jelena Ivezić, koja je upisala i četiri skoka, Antonija Mišura te Matea Vrdoljak, dok je Iva Slišković zabila šest koševa.

Kod Bjeloruskinja najviše je koševa zabila Yelena Leuchanka (13 koševa, 12 skokova), zatim Tatsiana Likhtaravič (12 koševa, šest skokova) i Katsiaryna Snytsina (11 koševa, pet skokova).

Sljedeću utakmicu naše košarkašice igraju sutra protiv doprvakinja svijeta Čehinja u 18.30 sati. Drugi krug izborit će po tri ekipe iz svake od četiri skupine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter