EP jedrenje: Kostov i Cupać 12.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 12. mjesto na Europskom prvenstvu u jedrenju za klasu 49er koje se ovoga tjedna održalo u danskom Aarhusu. U otvorenom dijelu poretka, u konkurenciji koja će jedriti i na SP, pripalo im je 14. mjesto.

Kostov i Cupać se u repasažu nisu uspijeli izboriti za prvo mjesto, odnosno deveto ukupno koje bi ih odvelo u finale. Da su i pobijedili u preostala dva plova, to bi im donijelo napredak od samo jednog mjesta.

"S obzirom kako nas nije išlo u prvom dijelu natjecanja, možemo biti zadovoljni konačnim rezultatom. Dobar je to plasman, flota je bila ogromna, uvjeti na moru vrlo hiroviti i nepredvidljivi, možemo samo žaliti za drugim danom natjecanja kad smo izgubili priključak s vrhom. Ovo ostalo je bilo dobro, iščupali smo se stvarno iz nemoguće situacije", kazao je Cupać.

"Dobro smo jedrili ove sezone dosad, naročito zadnju regatu Europskog kupa u Kielu krajem lipnja gdje smo bili brončani. Htijeli smo to finale ovdje, i mislim da nam je unutra i mjesto. Pitanje je samo trenutka kad ćemo konačno ostvariti taj željeni cilj. Tu smo, jedrimo ravnopravno sa svima", dodao je Kostov. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter