EP jedrenje: Fantela i Marenić u borbi za medalju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nalaze se na četvrtom mjestu klase 470 uoči plova za odličja na Europskom prvenstvu u talijanskoj Formiji.

Do sada su na europskim prvenstvima osvojili tri zlata, a hoće li im uspjeti uzeti još jednu europsku medalju vidjet će se sutra. U finalni plov za odličja ulaze sa četvrtog mjesta, četiri boda do bronce, 11 do srebra, dok zlato više ne mogu dostići. Vodeći Francuzi Bouvet i Mion imaju nedostižnu prednost u odnosu na našu posadu, jedino ih drugoplasirani Britanci Patience i Glanfield mogu ugroziti. Treći su Grci Mantis i Kagialis.

Danas je odjedren samo jedan plov, po slabom vjetru. "Odlično smo startali, ali vjetar nas nije volio. Sutra nas je osam u finalu, moramo ući dva mjesta ispred Grka da bi uzeli medalju. Za očekivati je da će se Francuzi koncentrirati na Britance, što nam eventualno može otvoriti i prostor za borbu za srebro. Bit će napeto," kazao je Marenić.

Naša iskusna posada redovito izvrsno jedri plov za odličja, no naravno među osam finalista nema loših. U plovu za odličja svaki ulaz se boduje dvostrukim bodovima, ne može se odbaciti, diskvalifikacije su automatske.

Za Eniu Ninčević i Romanu Župan prvenstvo je danas završilo. Djevojke se nisu plasirale u plov za odličja, zauzele su dobro 11. mjesto među Europljankama, odnosno 14. u otvorenom dijelu poretka. Francuskinje Lecointre i Geron i dalje su prve. Budu li dva zlata bit će to sutra veliko slavlje francuske reprezentacije.

Nakon što završi natjecanje, naše posade imaju još posla u Italiji. U nedjelju ujutro u 8 sati u luci u Trstu trebaju ukrcati jedrilice i opremu na brod za Tursku, gdje 21. lipnja počinje natjecanja na Mediteranskim igrama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter