EP: Hrvatske košarkašice pobijedile Litvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija otvorila je nastup u D skupini na Europskom prvenstvu u Francuskoj pobjedom protiv Litve 89:77 (22:26, 21:19, 25:19, 21:13) u susretu igranom u Trelazeu.

U izjednačenom susretu presudila je posljednja četvrtina u kojoj su hrvatske košarkašice odigrale sjajno. Posljednji dio utakmice odabranice izbornika Stipe Bralića otvorile su serijom 15:4 i stigle do velikog vodstva 83:68 koje više nisu ispuštale.

Najefikasnije u hrvatskim redovima bile su Iva Slišković s 19 koševa i sedam skokova, Jelena Ivezić sa 17 koševa i osam skokova, Antonija Mišura s 15 te Ana Lelas s 12 koševa, dok su Litvu predvodile Giedra Petronyte s 23 koša i 14 skokova, te Giedre Paugaite s 14 koševa.

Hrvatska je u Francusku doputovala s ciljem ponavljanja odličnog petog mjesta s posljednje europske smotre u Poljskoj prije dvije godine i po prvi put u povijesti izborila je nastup na dva uzastopna europska prvenstva..

Sada slijed ogled protiv Bjelorusije u nedjelju u 12.30 sati, a potom u ponedjeljak i ogled protiv doprvakinja svijeta Čehinja u 18.30 sati. Drugi krug izborit će po tri ekipe iz svake od četiri skupine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter