EP: Hrvatska pobijedila Češku i ušla u drugi krug

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu posljednjeg kola C skupine Europskog košarkaškog prvenstva reprezentacija Hrvatske je danas u Celju pobijedila Češku sa 70-53 (16-17, 16-16, 15-9, 23-11) te se plasirala u drugi krug natjecanja, koji za nas počinje u četvrtak.

Za oba protivnika bila je to utakmica "biti ili ne biti", pobjednik je išao u drugi krug. No, za razliku od tri prethodne utakmice naše reprezentacije, ovaj puta susret smo uspjeli riješiti bez uzbudljive završnice.

Na poluvremenu smo imali koš manjka (32-33), a uoči zadnje četvrtine šest poena viška (48-42). No, u zadnjoj dionici hrvatski su košarkaši odigrali zrelo i uvjerljivo slavili.

Hrvatsku su predvodili Tomić s 12 koševa i 9 skokova, Bogdanović i Šarić zabili su po 11 koševa, Simon 10, a Žorić 10 poena i 6 skokova. Kod Češke najbolji su bili Pumprla s 19 poena te Vesely s 11 koševa i jednako toliko skokova.

Hrvatska u drugi krug prenosi dva boda, kao i naši suparnici iz skupine Španjolska i Slovenija. U drugom krugu protivnici u skupini bit će nam Italija, koja je prenijela 4 boda, Finska s 2 boda te Grčka koja dolazi bez bodova, budući da je danas iznenađujuće izgubila od Finske sa 77-86. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter