EP futsal: Poraz Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo u futsalu u Beogradu porazom od Kazahstana 2-4 čime se udaljila od plasmana u četvrtfinale.

Golove za Kazahstan zabili su Douglas Jr. (5:14), Dinmukhambet Sulejmenov (6:36) i Šerik Žamankulov (16:46, 27:17), dok su strijelci za hrvatsku vrstu bili Vedran Matošević (6:21) i Josip Suton (32:52).

Hrvatska je imala priliku pobjedom osigurati plasman među osam najboljih jer je Kazahstan u prvom dvoboju izgubio od Rusije (1-2). No, sada će odabranici izbornika Mate Stankovića morati u nedjelju pobijediti Rusiju ukoliko po treći put uzastopce na europskom prvenstvu žele izboriti plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu i u prvim minutama je bila bolja. No, prvi pogodak na utakmici zabili su Kazahstanci u petoj minuti, a strijelac je bio Brazilac s kazahstanskom putovnicom Douglas Jr. Minutu kasnije Hrvatska je izjednačila golom Vedrana Matoševića uz veliku pomoć suparničke obrane. Matošović je pucao, Higuita obranio, no lopta je pogodila Sulejmanova i odbila se do Matoševića kojem nije bilo teško zatresti mrežu. Nažalost, svega 15 sekundi kasnije Kazahstan je ponovo stigao do vodstva. Sulejmanov se iskupio za pogrešku i lijepim udarcem sa 10 metara je svladao Ivu Jukića. Do kraja prvog dijela hrvatska reprezentacija je imala dvije sjajne prilike za izjednačenje, posebice Marinović koji je izbio sam ispred kazahstanskog vratara no nije ga uspio svladati. Kazna je stigla u 17. minuti kada je Žamankulov zabio za 3-1. Isti je igrač u 26. minuti zabio za 4-1, a do konca susreta 'kockasti' su uspjeli tek ublažiti poraz. Osam minuta prije kraja susreta Suton je zabio na asistenciju Jelovčića

REZULTATI:

HRVATSKA - Kazahstan 2-4

3. veljače:

Rusija - Kazahstan          2-1

7. veljače:

HRVATSKA - Rusija

POREDAK:

1. Kazahstan    2        1        0        1        5-4     3

2. Rusija           1      1        0        0        2-1     3

3. HRVATSKA   1 0        0        1        2-4     0

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter