EP boćanje: Ante Grančić europski prvak

Ante Grančić (M. MIJOŠEK)
Ante Grančić (M. MIJOŠEK)

Ante Grančić, debitant u seniorskoj nacionalnoj vrsti, u svom je prvom nastupu na velikom međunarodnom natjecanju postao prvak Europe u disciplini pojedinačno klasično. U  finalu je svladao velikog favorita Talijana Denisa Pautassija 13:7.
Grančić je svejedno najugodnije iznenađenje na ovom Europskom prvenstvu.

Nakon što je dan prije u četvrtfinalu napravio pravu senzaciju eliminiravši bivšeg europskog prvaka i svjetskog viceprvaka Francuza Romaina Garciju 8:7, otišao je  korak dalje, plasiravši se u finale pobjedom nad Srbinom Urošom Šarcem, 13:8.

Srbijanski reprezentativac držao je vodstvo u svojim rukama do polovice igre 5:2, no Grančić je u sljedećih 15-ak minuta prvo poravnao, a potom u presudnom bacanju pola sata prije kraja ostvario četiri punta za visoko vodstvo 9:5 koje je sačuvao do kraja.

I Leo Brnić plasirao se u finale discipline brzinsko izbijanje u kojemu će se u subotu od 18 sati za zlato boriti sa Slovencem Alešom Borčnikom. 

Brnić je do finala stigao tek na drugog kruga dodatnog razigravanja u polufinalu jer su on, Borčnik i Talijan Marco Ziraldo u osnovnom dijelu imali po 45 pogodaka.

U prvom krugu razigravanja Borčnik je pogodio 24 boće i prošao u finale, dok su Brnić i Ziraldo imali po 23 pogotka i stoga morali u drugi krug razigravanja. U njemu je naš reprezentativac imao 10, a Talijan devet pogodaka, pa se Brnić pridružio Borčniku. (GI/ Hina)


Podijeli: Facebook Twiter