EP atletika U23: Horvat i Pervan u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski rekorder na 100 metara Dario Horvat (21) plasirao se u finale Europskog prvenstva za atletičare do 23 godine, koje se održava u finskom Tampereu. Nakon što je u jutarnjim kvalifikacijama s vremenom 10.49 sekundi bio najbrži u svojoj kvalifikacijskoj skupini, u poslijepodnevnom je polufinalu bio sporiji, ali je i s vremenom 10.55 kao četvrti iz svoje skupine uspio izboriti nastup u finalu, i to s osmim vremenom polufinala.

Horvat je prije dva mjeseca u SAD-u trčao 10.20 sekundi, što pokazuje da ima dovoljno prostora za napredak u nastavku natjecanja u Tampereu.

Finale utrke na 100 metara na rasporedu je u petak s početkom u 17.10 sati po hrvatskom vremenu.

Nastup u finalu skoka u dalj izborio je Dino Pervan, koji je u kvalifikacijama skočio svoj najbolji rezultat ove sezone - 7,83 metra. To je bilo za dva centimetra slabije od kvalifikacijske norme, ali Pervan se plasirao među 12 finalista s trećim rezultatom. Uspješniji od njega bili su samo Španjolac Eusebio Caceres s 8,08m i Rus Sergej Morgunov sa 7,84 m. Finale daljaša na programu je također u petak, i to od 19 sati.

U kvalifikacijama atletičarki na 800 metara nastupila je Katarina Smiljanec, koja je s vremenom 2:12.38 minuta zauzela 22. mjesto u konkurenciji 23 trkačice te nije bila ni blizu plasmanu u finale. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter