EODM otkazali nastup u Zagrebu 1. prosinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki bend Eagles of Death Metal (EODM) odlučio je otkazati cijelu turneju nakon terorističkih napada u Parizu 13. studenog, u kojima je napadnuta i dvorana Bataclan za vrijeme njihova nastupa, a među otkazanim koncertima je i nastup koji se 1. prosinca trebao održati u zagrebačkoj Tvornici kulture, priopćio je u četvrtak njihov promotor INmusic Festival.

"Iako smo sada kod kuće i sigurni, još uvijek smo zgroženi te se pokušavamo nositi sa svime što se dogodilo u Francuskoj. U mislima i srcima smo prije svega s našim bratom Nickom Alexanderom, našim prijateljima iz izdavačke kuće Thomasom Ayadom, Marie Mosser i Manuom Perezom, te svim prijateljima i fanovima čiji su životi ugašeni u Parizu, kao i s njihovim prijateljima, obiteljima i bližnjima", objavio je bend.
 
"Iako povezani u tuzi sa žrtvama, fanovima, obiteljima i građanima Pariza, te svima suočenima s terorizmom, ponosni smo što možemo stajati svi zajedno, uz našu novu obitelj, ujedinjeni u zajedničkom cilju ljubavi i suosjećanja. Htjeli bismo zahvaliti francuskoj policiji, FBI-u, državnom tajništvu SAD-a i Francuske, a pogotovo svima na mjestu nesretnog događaja koji su dali sve od sebe kako bi pomogli drugima za vrijeme ove nezamislive tragedije, time još jednom potvrdivši da ljubav nadjačava zlo. Svi EODM koncerti do daljnjeg su odgođeni. Vive la musique, vive la liberté, vive la France, vive EODM", stoji u službenoj objavi benda.
 
Povrat novaca za kupljene ulaznice za koncert koji se trebao održati u Zagrebu moguć je na mjestima na kojima su ulaznice kupljene od petka, 20. studenoga, do utorka, 1. prosinca.
 
Do masakra u dvorani Bataclan došlo je u petak, 13. studenoga, pred kraj rasprodanog koncerta EODM-a u klubu u koji može stati oko 1500 posjetitelja. Teroristi su prišli sa stražnje strane dvorane i automatskim puškama počeli nasumično pucati po publici, počevši od zadnjih redova. U napadu je poginulo osamdesetak ljudi, a svi članovi EODM-a sklonili su se u backstage i neozlijeđeni napustili poprište terorističkog čina.
 
Tijekom napada poginuo je Nick Alexander, zadužen za prodaju EODM-ovih majica i CD-a.
 
Nastup u Bataclanu bio je jedan od koncerta u sklopu europske turneje na kojoj su, uz još 20-ak gradova, trebali nastupiti i u zagrebačkoj Tvornici 1. prosinca. Bend je već tri puta svirao u Hrvatskoj, a ovog ljeta bili su jedni od headlinera InMusic festivala na zagrebačkom Jarunu kada su i najavili ponovni dolazak u Zagreb kako bi promovirali svoj četvrti album.
 
Mnogi bendovi, uključujući Foo Fighterse i U2, otkazali su europske nastupe nakon terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 129, a ozlijeđeno 350 osoba. (Hina)

Podijeli: Facebook Twiter