Entrada iz Šušnjevice kupuje labinski TPS?

TPS-ovi traktori (Arhiva GI/S. RADOLOVIĆ)
TPS-ovi traktori (Arhiva GI/S. RADOLOVIĆ)

Član društva P.P.C. Buzet koji raspolaže gotovo stopostotnim temeljnim kapitalom društva Labinprogres - TPS odlučio je nakon provedenog javnog natječaja tvornicu prodati tvrtki Entrada iz Šušnjevice, piše u priopćenju koje je jučer medijima poslao njen direktor Tomica Črnac.

- Komisija za odabir najpovoljnijeg ponuđača detaljno je analizirala sve pristigle ponude te je, uzimajući u obzir ne samo financijske elemente ponude, nego i ozbiljnost samog ponuđača i njegovu namjeru da zadrži postojeću djelatnost i nastavi s ulaganjima, izabrala ovo poduzeće kao najpovoljnijeg ponuđača, piše Črnac.

Slijedi tridesetodnevni period u kojemu pravo prvokupa ima 75 udjelničara u društvu, sadašnji i bivši zaposlenici tvornice. Nakon njihovog izjašnjavanja u planu je potpisivanje ugovora s konačnim kupcem krajem rujna ili početkom listopada. 

Na natječaj je pristiglo pet pisma namjere, od kojih su četiri bila obvezujuće ponude - dvije domaćih i dvije stranih investitora. Prodaja je posljedica programa poslovnog restrukturiranja grupe Cimos prema kojemu se sve djelatnosti koje nisu vezane s osnovnom djelatnošću, automobilskom industrijom, izdvajaju iz njenog sastava.

U prikupljanje ponuda krenulo se nakon procjene predmeta prodaje, a to su osim Labinprogresa - TPS i njegovo društvo kći TPS Novi Kneževac te robni znakovi TPS i Labinprogres.

Josip Kontuš iz Letaja kod Šušnjevice, vlasnik Entrade, poznat i kao nekadašnji načelnik Općine Kršan, nije bio voljan medijski istupati dok traje procedura prvokupa, odnosno dok ugovor o prodaji nije potpisan. Tvrtku za uslugu servisa i tehničke podrške poljoprivrednoj mehanizaciji osnovao je 1992. godine i postao generalni predstavnik talijanske tvrtke Lombardini za Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, BiH, Makedoniju i Kosovo. S godinama tvrtka je narasla na 11 zaposlenih, u prodaju je uključila najpoznatije svjetske proizvođače poljoprivredne opreme i poslovanje proširila na konzalting, planiranje i projektiranje, isporuku i uvođenje u sustav te obuku korisnika.

Središnji poslovno-prodajni centar nalazi joj se u Čepiću, a poslovne centre ima u Sesvetama i Zadru. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter