Enoteka s povijesnim štihom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecki gradski vijecnici jednoglasno su prihvatili ponudu poduzeca Fenix iz Slavonskog Broda za rekonstrukciju prizemlja Istarske sabornice u vinski podrum i enoteku. Na natjecaj raspisan u sijecnju pristiglo je pet ponuda, a ona u iznosu od 1,19 milijuna kuna uz PDV koju je ponudilo brodsko poduzece prihvacena je kao najjeftinija.

Za rekonstrukciju prizemlja u ovogodišnjem je gradskom proracunu predvideno 2,15 milijuna kuna, a dio investicije financirat ce se sredstvima iz projekta "Revitas" koji sufinancira Europska unija, u iznosu od 56 tisuca eura.

- Grad je za ovaj objekt ishodovao gradevinsku dozvolu, sklopio ugovor o arheološkom nadzoru i ponudu o obavljanju radova na arheološkim istraživanjima, izvijestio je procelnik komunalnog odjela Milan Lakovic. Postoje svi preduvjeti da se prizemlje sabornice u sljedeca dva-tri mjeseca stavi u funkciju, cime cemo dobiti novi promidžbeni izložbeni i medijski prostor.

Nezavisnu vijecnicu Snježanu Mekota zanimalo je odakle ce Grad namaknuti iznos za financiranje ove investicije, a od gradonacelnika Edija Štifanica dobila je odgovor da ce se to vršiti iz dva izvora proracunskih sredstava: prihoda od spomenicke rente u iznosu od 210 tisuca kuna te prodaje zemljišta.

Vijecnici su jednoglasno dali zeleno svjetlo otkupu stana na prvom katu zgrade u Pazinskoj ulici, koji je jedan od koraka u rješavanju imovinskopravnih izvlaštenja zemljišta radi rekonstrukcije raskrižja kod poslovnog centra Lacop.

Hoce li neki od gospodarskih subjekata koji ce ostvariti izravnu korist od rekonstrukcije raskrižja i izgradnje rotora potpomognuti i njegovu izgradnju, zanimalo je vijecnika Darka Saftica (SDP). - Desetak subjekata imat ce korist od rekonstrukcije raskrižja, ali jedini koji se ukljucio u pricu je Konzum, koji ce u financiranju sudjelovati s 2,5 milijuna kuna, odgovorio je Štifanic.


Podijeli: Facebook Twiter