Enojazz u Grožnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prica o vinu neraskidivo je vezana za Grožnjan i festival Jazz is Back!, a subotnji koncert otvoren je i pjesmom posvecenom vinu. Goran Griff Band je sa zborom bujskih vinara na pozornici Balwan Cityja izveo «himnu» posvecenu ovom napitku, pod nazivom «Dignimo caše/Ancora un brindisi».

Festival Jazz is Back! ove godine traje rekordnih mjesec dana, a u subotu je vecer otvorio polaznik Ljetne jazz škole HGM-a s jedanaestgodišnjim stažem, Sandi Cakalo. Uz pratnju svog Flower Shop sastava izveo je «Before You Accuse Me» i «Everyday I Have The Blues».



To je prvi od ovogodišnjih nastupa polaznika Ljetne jazz škole HGM-a, koji ce nastupati svake veceri prije najavljenih gostovanja, a bila je to ujedno uvertira za nastup odlicno raspoloženih Dixieland Band Cakovec, sastava koji izvodi repertoar dixieland standarda, autorskih skladbi kao i etno napjeva.

Brojni ljubitelji istarskih eno i gastro delicija okupili su se na otvorenju Eno Jazz Cluba u grožnjanskoj Loži. Rijec je o popratnom programu festivala Jazz is Back!, u sklopu kojeg ce se kroz desetak veceri predstaviti brojni istarski te jedan slovenski vinar, a degustirat ce se i jela od tartufa.

Cast da otvore ovogodišnji Eno Jazz Club pripala je dvojici vinara, a to su Clai i Moreno Coronica, a domacin ovih eno-gastro susreta jest Zigante tartufi. Manifestaciju je otvorio grožnjanski nacelnik Rino Duniš, rijecima: «Od recesije u Grožnjanu se branimo dobrom glazbom i dobrim vinom».

Priliku da degustiraju ponajbolje istarske proizvode nisu propustili ni neka dobro poznata lica, tako da smo tu zatekli župana Ivana Jakovcica s Todom Morlayom, predsjednikom G2 Investment Group.


Podijeli: Facebook Twiter