Ennis atletičarka Europe, Perković četvrta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska sedmobojka Jessica Ennis izabrana je za najbolju atletičarku Europe po izboru Europskog atletskog saveza (EAA), dok je u istom izboru olimipijska prvakinja u disku Sandra Perković zauzela četvrto mjesto.

Ennis je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila zlato u sedmoboju s 6.955 bodova, što je peti najbolji rezultat svih vremena. Drugo mjesto u izboru zauzela je olimpijska prvakinja u skoku uvis Ruskinja Ana Čičerova, a treće češka bacačica koplja Barbora Špotakova.

Iako je ove godine osvojila olimpijsko i europsko zlato, te naslov jedne od pobjednica Dijamantne lige, Perković se morala zadovoljiti s četvrtim mjestom, a iza nje su ostale Ruskinja Marija Savinova, Bugarka Ivet Lalova, Francuskinja Eloyse Leseuer, Ruskinja Natalija Antjuh, Portugalka Dulce Felix i Turkinja Nevin Yanit.

Od hrvatskih atletičarki titulu najbolje atletičarke Europe dvaput je osvajala Blanka Vlašić i to 2007. i 2010. godine.

Najbolji atletičar Europe bit će proglašen u petak, a naslov najvećih atletskih nada Staroga kontinenta osvojili su europski prvak na 400 metara 21-godišnji Čeh Pavel Maslak i švedska motkašica Angelica Bengtsson. Nagradu za najveću nadu Europe Sandra Perković je dobila 2010., a ove godine je deveto mjesto kod atletičara zauzeo naš dugoprugaš 18-godišnji Dino Bošnjak.

Svečana dodjela nagrada EAA-a održat će se 13. listopada na Malti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter