Engleza ko u priči - ali samo u i oko Arene


Iako je kafićima u središtu Pule za ovu priliku bilo omogućeno duže radno vrijeme, do tri sata ujutro, taj je potez sinoć ostao samo na dobroj namjeri - i prije nego što je u 1 sat službeno završio koncert otvaranja Outlook festivala u Areni, tisuće pretežito mladih Engleza lokalnim su brodskim linijama s pulske rive, ali i taksijima te osiguranim gradskim autobusima vraćali u Štinjan i okolicu. Prethodno su se zadržavali u neposrednoj blizini amfiteatra.

- Naši domaćini u apartmanu u Fažani su divni ljudi, govore nam Precious i Sea. Prvi su put ovdje, a leteći avionom iz Londona preko Zagreba za Pulu, oduševile su se istarskim krajolikom.

Iz Londona je u Pulu došla i Yasmin sa svoje dvije prijateljice. - Ljudi su ovdje jako srdačni, kaže ona, ogledavajući se kad će naići taksi.

Uz fast foodove u neposrednoj blizini Arene, najviše su profitirali pulski taksisti. Ta se gužva, međutim, nije ticala vozača Pulaprometa koji je, svaki puni sat, vozio autobus za Štinjan. - Kulturni su, pa i ako su pijani, kaže on prije polaska iz Istarske ulice točno u 1 sat.

Prema tvrdnjama organizatora, prosječna dob posjetitelja Outlooka je 25 godina, iako se to nama čini bitno nategnutim podatkom. Dojam je da je gornja granica 20 godina.

Inače, na Dimensions festival koji počinje narednog tjedna, dolaze nešto stariji, manje vatreni, ali zato naslušaniji, sofisticiraniji glazbeni sladokusci. Na tom je festivalu 50 posto posjetitelja dolaze iz Velike Britanije, a 50 posto iz ostatka svijeta, dok su Englezi dominantna publika Oulooka, do 75 posto. Puljana je bilo u i izvan Arene jako malo. To ne čudi s obzirom na našu ekonomsku krizu. Dok su se i nakon koncerta mladi Englezi iz srednjih i viših slojeva naveliko i glasno zabavljali, pojedini su Puljani u tišini za njima uokolo Arene skupljali boce. (Z. ANGELESKI, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter