Engleski par - najiznajmljivaci sjevera Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najiznajmljivaci istarskog sjevera za 2013. žive u Engleskoj, a rentaju kucu za odmor u Istri, Villu Klarici u istoimenom mjestu nedaleko jezera Butoniga. Kucu su uredili i iznajmljuju je od 2007. godine, a ova sezona bila im je rekordna po posjecenosti.

Supružnici James Hugget i Virginia Bond izabrani su za najiznajmljivace u akciji koju Turisticka zajednica Buzet provodi u cilju podizanja kvalitete pružanja usluge smještaja. Prestižno priznanje na nedavnoj skupštini TZ-a, održanoj u hotelu Vela vrata u starogradskoj jezgri Buzeta, urucili su im direktorica TZ- a Nada Prodan Mrakovic te predsjednik TZ-a i gradonacelnik Siniša Žulic.

Villa Klarici uredena je kao kuca za odmor za dvije osobe te su joj dodijeljene cetiri zvjezdice, a dobila je i markicu Domus Bonus kojom se izdvaja iz ukupne ponude kuca za odmor svojom uslugom, ponudom, kvalitetom i opremljenošcu. Ponajviše im dolaze Nijemci, Nizozemci, Amerikanci i Englezi. Kada su odsutni, brigu o Villi Klarici vodi Roberto Krajcer koji i sam ima kucu za odmor na buzetskom podrucju.

Kontinuirani je rast dolazaka i nocenja na buzetskom podrucju, istaknula je Prodan Mrakovic. Do sredine prosinca 2013. ostvareno je 9.837 dolazaka, što je 10 posto više u odnosu na isti razdoblje 2012., te 34.325 nocenja, odnosno 20 posto više.   Buzetski TZ ambiciozno kroci u dvogodišnje razdoblje. U segmentu kulturnog turizma u plan je uvršten projekt Muzeja glagoljice, dok se drugi projekt odnosi na uredenje starogradske jezgre Buzeta kroz projekte EU-fondove te obnovu palace Verzi gradskim sredstvima.

U suradnji s agencijom AZRRI pokrenuta je inicijativa za osnivanje Centra za održivi razvoj gljivarstva Buzet - Vrh. Za Kucu tartufa napravljen je idejni projekt, a u tijeku je traženje sredstava za izvedbeni. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter