Engleska 2. lipnja u Brazilu prvi put nakon 1984.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometne reprezentacije Brazila i Engleske odigrat će 2. lipnja na stadionu Maracana u Rio de Janeiru prijateljsku utakmicu, a bit će to prvo gostovanje Gordog Albiona u Brazilu na 1984. godine.

Dvoboj na slavnom stadionu bit će prvi nakon obnove za svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine, a bit će to ujedno i druga prijateljska utakmica Selecaoa i Gordog Albiona nakon ogleda idućeg mjeseca na Wembleyu u sklopu proslave 150. obljetnice postojanja Engleskog nogometnog saveza (FA).

"Ništa bolje nego igrati protiv suparnika kakav je Engleska uoči početka Kupa konfederacija", izjavio je brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari. "To će biti sjajna utakmica, svjetski klasik, nešto čiji dio svatko želi biti", dodao je Scolari koji je s Brazilom 2002. osvojio naslov svjetskog prvaka. Engleska nije igrala utakmicu u Brazilu od 1984. godine.

"Prošlo je gotovo 30 godina kako je Engleska igrala u Brazilu pa će to biti trenutak ponosa da ponovno odvedemo momčad tamo", izjavio je engleski izbornik Roy Hodgson.

Stadion Maracana trebao je biti otvoren u veljači nakon što je u njegovu obnovu uloženo 900 milijuna reala, ali je to odgođeno za svibanj, mjesec dana prije početka Kupa konfederacija koji će poslužiti kao generalna probala za svjetsko nogometno prvenstvo čiji je domaćin Brazil 2014. Mjesto na kojem se igralo finale svjetskog prvenstva 1950. Maracana će ugostiti i finale Kupa konfederacija 30. lipnja i finale svjetskog prvenstva 2014. Brazil će osim protiv Engleske prijateljske utakmice igrati protiv Italije u Ženevi 21. ožujka i protiv Rusije u Londonu 25. ožujka na Stamford Bridgeu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter