Wengen: Kostelić deseti na treningu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivica Kostelić zauzeo je odlično deseto mjesto na drugom treningu Lauberhorna, spusta u Wengenu, na kojem je najbrži bio Francuz Johan Clarey, koji je 4.480 metara najdužeg spusta u Svjetskom kupu prošao za 2:24.62 minute.

Kostelić je zaostao 1.03 sekunde za Francuzom. Za razliku od prvog, skraćenog treninga, skijaši su jučer oprobali cijelu stazu. Drugo mjesto pripalo je Francuzu Adrienu Theauxu koji je zaostao osam, a treće Austrijancu Klausu Kröllu koji je bio 11 stotinki sporiji od Clareyja. Zanimljivo, Kostelić je na prvom prolazu imao tek 30. vrijeme, na trećem prolazu još uvijek je bio tek 29, međutim, u četvrtom segmentu imao je sedmo, u petom četvrto, a u posljednjem - najbolje vrijeme. To ga je poguralo do desetog mjesta.

Uoči treninga spusta Kostelić je bio nazočan maloj svečanosti, otvaranja nove šesterosjedežnice, na kojoj je istaknut kao pobjednik superkombinacije iz prošle godine, dok će pobjeda na slalomskoj utrci lani biti istaknuta na sjedežnici koja je kraj slalomske staze. (Z. H.)


Podijeli: Facebook Twiter