Energicni Simple Minds oduševili Split

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Škotski rock sastav Simple Minds u splitskoj Spaladium Areni dobrom svirkom i još uvijek nabrijanim i energicnim nastupom oduševio je publiku. Bez obzira na to što je rijec o grupi koja je producirala više od 20 britanskih top-20 hitova, snimila cak pet albuma koji su bili u vrhu top-ljestvica, prodala više od 35 milijuna nosaca zvuka, Arena je bila poluprazna. Prodano je tek oko šest tisuca ulaznica, iako ni parter nije bio popunjen, dok se vecina ipak odlucila za sjedaca mjesta. New wave cetvorku - pjevaca Jima Kerra, gitarista Charlija Burchilla, bubnjara Mela Geynora i novog basista Eddieja Duffyja - sve to nije omelo da svojim obožavateljima prirede koncert za pamcenje.

Aktualna koncertna turneja podredena je promociji novog albuma "Grafitti Soul" pa je logicno da su prevladavale novije stvari, no koncert je dobro zacinjen i starim dobrim hitom "Sanctify Yourself" s ponajboljeg albuma "Once Upon A Time", i to cak pola sata prije najavljenog pocetka, dvadesetak minuta poslije trija Vlatka Stefanovskog. Stari rokeri nisu željeli da publika ceka.

Kerr, kao strastveni nogometni navijac, na scenu je izašao sa šalom "Hajduka" i tako zaradio prvi plus kod publike. Atmosferu je podigao hit "Don't You (Forget about Me)", koji je standardni broj tijekom cijele turneje u cast americkog redatelja Johna Hughesa. Kerr je vec davno istaknuo da ništa ne može nadomjestiti užitak sviranja i trenutak kada na kraju veceri shvatiš da si zadovoljio publiku. A Simple Mindsima je to svakako uspjelo.


Podijeli: Facebook Twiter