Energični prvi Indirekt

Grupa zanimljiva imena Shoot me Wendy
Grupa zanimljiva imena Shoot me Wendy

American Bar u umaškom Stella Marisu ugostio je proteklog vikenda prvo izdanje festivala indie glazbe u Istri Indirekt na kojem je nastupao cijeli niz izuzetno talentiranih mladih glazbenika iz cijele zemlje. Ovom prilikom istarska publika imala je priliku čuti njihove nove, netom izdane materijale.

Glavne zvijezde festivala bili su The Orange Strips, kao jedan od najboljih hrvatskih indie rock bendova. Labinjani su u zadnjih deset godina nastupali po svim značajnim festivalima u regiji, a svoj britanski zvuk, prepoznat u Europi i šire, predstavili su umaškoj publici s novim albumom "Deadlines".

Festival je otvorio Stribor Filić, mladi umaški kantautor, a potom je nastupio Vlado Kuzman, samozatajni bujski kantautor s berlinskom adresom. Potom se predstavio riječki indie rock band Droid zaraznih melodija s disco-synth-pop-ritam sekcijom.

Kako zvuči kad se pomiješaju power pop i post punk vjerno su dočarali dečki i cure iz grupe Shoot Me Wendy iz Zagreba, a koprivnička Lolita, jedan od najinteresantnijih novih indie/pop/rock bendova, svirala je stvari sa svog prvog LP-a "Lipstick Pop".

Potom su glazbu puštaji DJ-evi okupljeni u DJ projekt Rubikon. Na Indirektu je sudjelovao i riječki grafiter Sec!, koji je oslikao zid oko American bara. (T. KOCIJANČIĆ, snimio Neven JURJAK)


Podijeli: Facebook Twiter