Energicni povratak pulskih demo snaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rojcu je u subotu održan reunion bendova koji su prije nekoliko godina vladali pulskom demo scenom. Energicnost nastupa i pozitivna atmosfera ponovnog susreta s publikom obilježili su nastup koji se prvotno trebao održati u unutrašnjem dvorištu, no zbog lošeg vremena koncert je održan u podzemlju Rojca.

Prvi su se, malo prije 23 sata, na pozornicu popeli clanovi grupe Noisefight koji su nastupili kao support, a svojim melodicnim punkom brzo su zagrijali publiku.

Koncert je nastavila alternativna rock grupa Newtone veoma kvalitetnim autorskim stvarima koje žanrovski najbolje odgovaraju onima grupe Incubus ili Dredg.

Spoiled IQ je bend koji je prije nekoliko godina vjerojatno bio jedan od najutjecajnijih na pulskoj demo sceni, a u subotu je upravo njihov nastup izazvao najvece oduševljenje kod publike koja je imala prilike cuti njihove autorske stvari poput "Insane" ili "H.C.F.L." te obrade hitova Punjabi MC-a i Soulflyja.

Bend je oformljen 2003., a po uzoru na Biohazard i Soulfly, sviraju hardcore s elementima nu metala. Spoiled IQ izveo je i jedinstvenu obradu pjesama pulskih grupa Popeye, Skepsis Positive, Mad Face i Wrong Way.

Nastupom Wrong Waya i njihovim melodicnim punkom završio je reunion koji je pokazao da ponovni susreti imaju posebnu draž, kako za bendove tako i za publiku.


Podijeli: Facebook Twiter