Energicni One Piece Puzzle

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dramsko kazalište One Piece Puzzle svojim djelovanjem konstantno uprilicuje samo jednu opsežnu i kompleksnu predstavu - onu koncertnu. Ovom prigodom širem pucanstvu porucujemo i dajemo na osvješcivanje misao najveceg dramskog pisca svih vremena koji je rekao - cijeli svijet je pozornica".

Tako pocinje proglas koji su nam clanovi rijeckog benda One Piece Puzzle poslali prije prekjucerašnjeg nastupa u pulskom klubu Uljanik.

Stoga bi se njihov koncert opravdano mogao nazvati koncertnom predstavom, tocnije energicnom koncertnom predstavom u kojoj je ovaj rijecki industrial pop bend rasplesao okupljene i stvorio dobru atmosferu bez obzira što velika Uljanikova sala i nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Dobra atmosfera usprkos manjem broju posjetitelja i ne cudi jer se ipak radi o bendu koji velikim koracima osvaja domacu glazbenu scenu.

One Piece Puzzle tako je privukao pozornost Puljana koji su imali prilike cuti sve pjesme s njihovog novog albuma "Obiteljska simfonija", nedavno objavljenog za diskografsku kucu Menart. Ovaj album u osnovi je dvostruki disk na kojem se nalaze remiksirane stvari s debitantskog albuma "13 zlatnih hitova". Na drugom disku nalaze se videosadržaji sa svim dosad realiziranim videospotovima grupe.

Prije nastupa Rijecana publiku je zagrijavao pulski psychedelic rock bend Metanoia koji svojim djelovanjem polako, ali sigurno otvara novo poglavlje na pulskoj glazbenoj sceni. Nakon njih na pozornicu su se popeli clanovi Ume Thurman, takoder rijeckog benda koji je prepoznatljiv po svom alternative hardcore stilu. No, Uma Thurman je nastupila u krnjem sastavu, bez vokalistice Lizz Lizz Trash.

Oko jedan i pol iza ponoci na pozornicu su najzad krocili clanovi One Piece Puzzlea koji su publici odsvirali nove pjesme, odnosno remikseve onih starijih poput "Da!Da!Da!", "Paranoja", "LSD", "Tuc tudu babu" i "Kanta meda".

Kraj koncerta bio je rezerviran za njihov vjerojatno najpoznatiji hit "Derem!Rokam!Guzim!" koji je neko vrijeme zbog eksplicitnog teksta bio cenzuriran i bojkotiran od domacih televizijskih i radijskih glazbenih emisija. Raspoložena publika velikim je pljeskom nagradila Rijecane koji su kao bis izveli pjesmu "Superveshmashina", takoder s novog albuma. (M. PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter