Enduro druženje, trka z vozići i zabijanje puntin

Trka z vozići (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Trka z vozići (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Kada su prerasli dječja kolica od sjedalica su izradili voziće, dodali im metalni ovjes i četiri kotačića i uključili se u trku z vozići. Nekoć omiljena zabava u djetinjstvu nekima je još uvijek draga razbibriga pa se iako su odrasli, rado uključe u trku z vozići koju u Sovinjaku već jedanaest godina organiziraju u sklopu tradicijskog pučkog sajma Bela nedeja.

Poznat među mladim naraštajima tradicijskih svirača, harmonikaš Mario Sirotić iz Sovinjaka najiskusniji je vozač na sovinjskoj utrci, no ove je godine vozio van konkurencije i time dao priliku mlađima. Spomenimo i da je najmlađi vozač bio 10- godišnji Arijan Jerman iz Pigini kojemu je ovo bila premijerna utrka. Natjecanje se održalo u dvije kategorije; u klasi role prvi je bio Stefano Vivoda, drugi Mateo Jerman, a treći Renato Majer, a u klasi balinjere prvi je bio Mateo Kaligari, drugi Damir Labinjan, a treći Paulo Labinjan.

Trka z vozići bila je samo jedan od vikend sadržaja kojim su u Sovinjaku obilježili svoj pučki sajam. Među onima koji su doprinijeli da se Buzet ove godine okiti prestižnom titulom Europskog grada sporta je i EMK Buzet koji već godinama u sklopu Bele nedeje kod Sv. Antona podno Sovinjaka organizira tradicionalno druženje za sve enduraše i ljubitelje endura.

Pučka fešta Bela nedeja, bila je prilika za degustiranje vina i pjenušca, održan je turnir u briškuli i trešeti, zabava u Društvenom domu u Sovinjaku uz nastup Fantasy banda te Svjetsko prvenstvo u zabijanju puntin, pri čemu su natjecatelji natjecali tko će "zabit kaj već puntin u drveni čok okruglim batićen".

Bela nedeja after party, ili po domaće "dopofešta Bele nedeje", zabava uz Fantasy band i DJ-a Neno u Društvenom domu održat će se 7. listopada. Organizatori su Udruga Sovinjak i Mjesni odbor Sovinjak u suradnji s EMK Buzet, a sponzor Grad Buzet. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter