Ena Šarac: Tumor je uklonjen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Točno 13.30 sati bilo je 4. ožujka kad je Ena Šarac čula rečenicu koju je čekala punih 11 godina. Tada joj je, u münchenskoj klinici dr. Aleksandar Muačević rekao kako sa stopostotnom sigurnošću tumora više nema.

- Otkako se liječim čekam te riječi i konačno sam ih dočekala! Bili smo u šoku i nevjerici jer nismo znali da je moguće, kao čarobnim štapićem, ukloniti tumor koji imam godinama za nešto više od sat vremena.

Pojašnjeno nam je da je okružio dovod hranjenja tumoru i da će se za šest mjeseci potpuno osušiti, ispričala nam je presretna Ena. I najveći rizik ovoga zračenja da ostane slijepa ona je pobijedila. Čim su roditelji ušli u sobu, rekla im je da ih vidi bolje nego ranije, no završetkom zračenja tumora, nažalost, ona ne može ukloniti i njegove posljedice - dijabetes i trombocitopeniju, zbog čega ova hrabra djevojka tek sad kreće u borbu za poboljšanje hoda.

Naime, zbog ranijeg prijeloma ne hoda nikamo bez pratnje, a u šali kaže da je ono što je čeka na ortopediji "mačji kašalj" za sve ono što je prošla. Osim daljnjeg liječenja, očekuju je i ispiti svih predmeta završnog razreda Ekonomske škole, nakon čega će maturirati, a planira i studirati. (M. MIHELIĆ/Novi list)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter