Emotivnim nastupom Lidija Percan rasplesala dvoranu

Publika se prepustila plesu
Publika se prepustila plesu

Umjetničko-glazbena-gastronomska večer pod nazivom "Ancora un litro de quel bon, poi andemo a casa", održana u subotu u Zajednici Talijana u Fažani, polučila je odličan uspjeh. Fažanci svih dobi pohitali su u subotu družiti se, plesati i pjevati uz goste večeri, glazbeni sastav In vino veritas, mješoviti zbor Armonia Zajednice Talijana iz Vižinade te istarske glazbene dive Lidije Percan.

S oduševljenjem, velikim pljeskom i ushitom dočekala je publika legendarnu pjevačicu, a Lidija joj je uzvratila pjesama kao što su "La mula de Parenzo", "Hiljadu suza za jednoga mornara", "Fin che la barcha va" i mnogim drugima uz pratnju sastava In vino veritas. Gosti iz Vižinade uručili su joj i poseban poklon iz njihove općine.

Mješoviti zbor Armonia predvodili su predsjednica ZT-a Vižinada Neda Šainčić Pilato te dirigent Davide Circota, student pete godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, odsjek Rijeka, u klasi profesora Vladimira Babina. Zbor djeluje od veljače 2015. godine i sastoji se od 16 članova. Redovito nastupaju diljem Istre, izvodeći narodne pjesme te pjesme popularne glazbe uz operni repertoar. U Fažani su otpjevali "Marinarescu", tršćansku narodnu pjesmu, zatim Velu Luku Olivera Dragojevića, "Rose rosse" Massima Ranierija, u aranžmanu Davide Circota, te afričku narodnu pjesmu na jeziku Afrikaans "Siyahamba" (Marširamo u ime mira).

Druženje je upotpunjeno vinima obitelji Marčeta iz Valbandona, ekstradjevičanskim maslinovim uljem obitelji Balija iz Fažane te degustacijom istarskog pršuta, salame od boškarina s tartufima i domaćim ovčjim sirom. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter