Emmyji "Domovini" i "Modernoj obitelji"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Psihološka drama "Domovina" okončala je u nedjelju navečer na dodjeli američkih televizijskih nagrada u Los Angelesu četverogodišnju vladavinu "Momaka s Madisona" i osvojila Emmy za najbolju dramsku seriju, dok je komedija "Moderna obitelj" treću godinu zaredom proglašena najboljom humorističnom serijom. 

"Domovina" je osvojila Emmyja već nakon prve sezone prikazivanja na mreži Showtime, a njezin trijumf upotpunili su glavni glumci, Claire Danes i Damian Lewis nagradama za najbolju žensku i mušku ulogu u dramskoj seriji. Serija je dobila Emmyja i za najbolji scenarij.

"Moderna obitelj" treću je godinu zaredom najbolja komedija, a pripale su joj i nagrade za najbolje sporedne uloge i za režiju.

Emmy za najboljeg glumca u komediji dobio je Jon Cryer ("Dva i pol muškarca"), a najboljom je glumicom proglašena Julia Louis-Dreyfus ("Potpredsjednica"). 

"Momci s Madisona", koji su četiri godine nosili titulu najbolje dramske serije, svečanu dodjelu u Los Angelesu ovaj su put završili praznih ruku. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter