Emmanuella Sbisa Radetić: Obožavam "kipariti" torte

Emmanuella Sbisa Radetić se tek prije tri godine prekvalificirala i stekla diplomu slastičarke
Emmanuella Sbisa Radetić se tek prije tri godine prekvalificirala i stekla diplomu slastičarke

Rovinjka Emmanuella Sbisa Radetić, koja je medijsku slavu, ali i prepoznavanje njoj nepoznatih ljudi (kao i veliku naklonost sladokusaca i djece) stekla je sudjelovanjem na slastičarskom showu RTL-a "Tri, dva, jedan…peci" na kojemu je nastupila kao jedina predstavnica Istre.

Uz to bila je i jedna od tristo kandidata kojoj je pošlo za kuhačom i kremom da se nađe među ukupno dvanaest najboljih.

- Sudjelovanje na TV slastičarskom showu bilo je uistinu neplanirano. Sasvim slučajno na internetu sam pročitala da kreće natjecanje i dobro proučila uvjete. Nakon malo premišljanja, a više nagovaranja supruga i kćerkice odlučila sam prijaviti se.

Ubrzo je i uslijedio telefonski poziv za audiciju i tad sam se u Zagrebu predstavila svojom obiteljskom Capri tortom, koja sadržava biskvit od oraha, šumsko voće, kremu od vanilije s preljevom i cvjetnim dekoracijama od čokolade.

Vjerujem da su ti različiti okusi i presudili kod žirija da me uvrste u show, kaže tridesetosmogodišnja ekonomistica. Govoreći o svom TV debiju, veli da je to bilo fantastično iskustvo koje bi svakom preporučila. Naravno, onima koji misle da je na televiziji sve rože i fiori, kaže da je upravo suprotno. Doduše, možda to sve prelijepo izgleda, ali…

- Kao i većina kuharica/slastičarki najbolje se snalazim u svojoj kuhinji, uz svoj pribor i pećnicu za koju znam "kako diše". Uz to, kod pripremanja koristim svoje izabrane namirnice, i naravno radim tempom koji si sama postavim. Kuhanje pred kamerama, koje uz svu osobnu tremu koja te pere i trese, uključuje i toplinu reflektora, nije nimalo lagano.
 
Uz smijeh i suze, Emmanulli je show donio i vrijednu spoznaju. Ona se, kako veli u potpunosti pronašla kao "kiparica torti".

- Naprosto obožavam "kipariti" torte i taj dio posla je ono što me uveseljava i čini sretnom. Naime, svaki će vam slastičar reći da izrada torte iziskuje filigransku preciznost dok je njeno dekoriranje ono čime ćete joj udahnuti dušu i dati osobni touch, u mnogočemu  ipak, stvar talenta.

Upravo, u izradi figurica i različitih dekoracija guštam, i ne znam koju drugu riječ upotrijebiti da vam dočaram kako u tom poslu uživam. Vodim se onom, što kompliciraniji i atraktivniji ukras, to veći izazov. A kako sam spremna na svakakve slastičarske avanture, vjerujem da mi je u njihovoj izradi samo nebo granica. (N. ORLOVIĆ RADIĆ; Foto: Iz arhive autorice)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter