Emma Stone vratila šešir na Vogueovu naslovnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od sedam godina prošlo je otkad je model na Vogueovoj naslovnici pozirao sa šeširom, a za kolovoški broj ta je cast pripala ultrapopularnoj Emmi Stone, kojoj je to druga Vogueova naslovnica zaredom.

Americkoj glumici Emmi Stone posrecilo se dva mjeseca zaredom krasiti Vogueovu naslovnicu - najprije americku, a sad i britansku. No osim toga velikog uspjeha, britanska naslovnica posebna je po jednome modnom dodatku koji se nakon više od sedam godina ponovno našao u prvome planu na naslovnici - kapi. A ta cast pripala je crnome modelu modne kuce Max Mare.

No, u prošlim desetljecima Vogueova naslovnica nije se mogla zamisliti bez toga modnog dodatka koji je samozatajno skrivao lice modela ili ga dodatno isticao.

Ilustracije iz dvadesetih i tridesetih pokazuju kako su in bili cloche-šeširi (u obliku zvona), a cetrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeca šeširi su postali smioni i bez njega elegancija nije bila potpuna.

Šezdesetih su turbani u razlicitim bojama bili u prvome planu, a sedamdesetih je Jerry Hall na cak cetiri od pet Vogueovih naslovnica imala kapu - od turbana do kape za plivanje. Tijekom osamdesetih do izražaja su došle ležernije varijante šešira od slame i vune, a devedesetih su Christy Turlington i Linda Evangelista zasjale kao retrodame.

Od 2000. godine modeli su samo cetiri puta imali šešir na naslovnici (Gisele Bundchen, Sophie Dahl, Nataša Vojnovic, Daria Werbowy), a cini se kako ce zadnja naslovnica s Emmom Stone vratiti kape i šešire natrag na Vogueovou modnu scenu. (Magazin.net.hr)


Podijeli: Facebook Twiter