Emisija zabranjena zbog 060-prijevare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom Hrvatske agencije za poštu i elektronicke komunikacije, dvije slavonske televizije dobile su zabranu prikazivanja emisije "Sviramo samo za vas" jer je utvrdeno da je trgovacko društvo MAG-D.R.I.V.E., operater usluga s dodanom vrijednosti, nezakonito stjecalo dobit preko 060 telefonskih linija koje su se koristile u emisijama.

Iskljucenjem propisane najavne poruke te postavljanjem zavaravajuce i lažne tonske signalizacije zauzeca linije, operator je od 1. lipnja do 31. kolovoza 2009. godine, u 1.604.784 slucaja pocinio štetu pozivateljima. Pozivatelji su pogrešno vjerovali da nisu ostvarili vezu jer su imali signal zauzeca pa su zbog toga opetovano pozivali iste 060 brojeve. Nisu znali da su svi takvi pozivi kod njihovih ugovornih operatora zabilježeni kao realizirani, u trajanju tri sekunde, i kao takvi stavljeni u obracun te naplaceni preko racuna prema ugovornom korisniku", stoji u rješenju HAKOM-a, koje potpisuje Miroslav Belužic, glavni nadzornik elektronickih komunikacija. Stoga je HAKOM zabranio daljnju upotrebu 060 88 77 brojeva s dodatkom od 00 do 11!

No, jedina sankcija koju celnici trgovackog društva MAG-D.R.I.V.E. mogu ocekivati jest eventualni gubitak dobiti zbog obveze povrata novca gradanima. Naime, HAKOM-ova kazna za prevarante je nalog da otkloni nepravilnosti u poslovanju uz prijetnju novcanom kaznom.


Podijeli: Facebook Twiter