Emisija "Lijepom našom" snimana u Bujama

Nastup grupe Magnolija (V. H.)
Nastup grupe Magnolija (V. H.)

Oko tisuću ljudi sinoć je u sportskoj dvorani u Bujama pratilo trosatno javno snimanje HRT-ove zabavno-glazbene emisije "Lijepom našom", u kojoj je pod uhodanom palicom Branka Uvodića nastupio niz folklornih, klapskih i estradnih izvođača. Nakon nekoliko dana priprema "jedan od najljepših malih gradova u kojima smo nastupili", kako ga je opisao Uvodić, ugostio je zanimljivo glazbeno putovanje diljem Istre i Hrvatske.

S pozornice su publiku pozdravili istarski župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Edi Andreašić, a prvo su se predstavili članovi pulskog KUD-a Uljanik koji su otplesali balun. Uslijedili su nastupi KUD-a Ivan Fonović Zlatela iz Kršana, folklorne sekcije Zajednice Talijana Lovrečica - Babići te KUD-a Sv. Anto iz Buja i njihovih sugrađanki, ženske vokalne skupine Romansa, klape Motovun, Trija Šaltin iz Marušići koji su za ovu priliku malo proširili svoj sastav, te njihovih sumještanki iz klape Rožice.

Nastupile su i mlade domaće snage, pjevačice Betty i Erika Bellé iz Kaštela, Buzećan Ian Prelac te Anita i Dante iz Marušići. Zakantali su i Franko Krajcar i Indivia, Lidija Percan, grupa Magnolija iz Vodnjana, koja je pružila glazbenu podlogu i pjevačima koji su uslijedili, Serđu Valiću, Vesni Nežić-Ružić i Sergiu Pavatu. Nastavilo se nastupima grupe Koktelsi i Tamburaši za dušu koji su uz svoje izvedbe pratili i nastupe Gorana Griffa, Bruna Krajcara, Alena Vitasovića, Željka Bebeka i Đanija Stipaničeva. Veliko finale zaključeno je zajedničkim nastupom svih izvođača na pozornici uz note himne "Krasna zemljo".

Snimanje je teklo uobičajenim, dobro uhodanim tijekom, s produkcijom na visokoj razini, te odličnom organizacijom. Emisija će na Prvom programu HRT-a biti prikazana u dva dijela, 6. i 13. travnja, a osim glazbene večeri, pripremljena je i reportaža o Bujama i okolici. (Napisala i snimila V. HABEREITER)

      


Podijeli: Facebook Twiter