Emil Knapic pobjednik 6. Pro Future

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecki kipar Emil Knapic pobjednik je šeste Pro Future - skupne izložbe amaterskog likovnog stvaralaštva, koja je sinoc pred brojnom publikom otvorena u Istarskoj sabornici. Nagraden je samostalnom izložbom koju ce sljedece godine u Maloj galeriji prirediti Pucko otvoreno ucilište, organizator ove manifestacije.

Emil se svojom željeznom skulpturom iz serije "Akcenti vremena" istaknuo zbog cjelovitog i izgradenog likovnog jezika, monumentalnosti i procišcenosti forme te dosljednog višegodišnjeg ustrajnog rada, zakljucio je strucni žiri na celu sa samostalnim umjetnikom ?aninom Božicem, uz kojeg su odlucivali voditelj i referent likovnih djelatnosti Ucilišta Sebastijan Vojvoda i Andi Bancic.

- Nisam ocekivao pobjedu... iako sam joj se nadao, kao svatko od sudionika. Bio sam znatiželjan kako ce se moja skulptura uklopiti u atraktivan prostor Istarske sabornice. Prijavljeno je i izloženo puno lijepih, zanimljivih ostvarenja. Svako od njih je vrijedno pažnje, da covjek malo duže stane pred njega, promotri ga i na taj nacin vrednuje neciji trud i odluku da se posveti takvom stvaranju, rekao nam je neposredno nakon proglašenja Emil koji se, osim u Hrvatskoj, u nekoliko navrata predstavio i u pariškom Grand Salon d'Art Abordable, u sklopu tamošnje godišnje selekcionirane izložbe suvremenih umjetnika.

Medu 76 prijavljenih autora strucni žiri je za izložbu odabrao njih 57, a pohvalio je Melitu Bršcic Kumlanc, Laticu Škubonja, Franku Rabar i Jasminku Juzbašic.

Svog favorita su posjetitelji imali prigodu izabrati popunjavanjem glasackih listica, a rezultati ce biti objavljeni za tjedan dana. Popularna izložba ostaje otvorena do 29. travnja, svakim danom, osim ponedjeljka, od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.


Podijeli: Facebook Twiter