Emil Jurcan novi predsjednik arhitekata Istre

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

U prostorima MMC Luka održana je izborna skupština Društva arhitekata Istre (DAI-SAI) na kojoj je za novog predsjednika Društva izabran pulski arhitekt Emil Jurcan, dok je za dopredsjednicu izabrana Helena Sterpin. Na funkciji predsjednika Jurcan je zamijenio dosadašnjeg prvog čovjeka DAI-SAI-ja Leonida Zubana.

Na skupštini su izabrani i članovi novog Predsjedništva i Stručnog savjeta Društva. Novi sastav predsjedništva čine arhitekti: Breda Bizjak, Marta Bognar, Emil Jurcan, Dino Krizmanić, Aleksandar Paris, Dean Peteh, Helena Sterpin i Leonid Zuban, a za članove stručnog savjeta društva izabrani su arhitekti: Bruno Nefat, Jasminka Doblanović Peharda, Dino Krizmanić i Aleksandar Paris. Potvrđen je i dosadašnji saziv suda časti u kojem djeluju Eduard Bassanese i Attilio Krizmanić.

Emil Jurcan istaknuo je nakon izbora da je osnovni cilj novog vodstva DAI-SAI-ja promicanje arhitekture u svim njenim aspektima, ne samo u izgrađenoj formi nego i u nužnim misaonim procesima, bez kojih bi sama gradnja izgubila svoj smisao. U tom radu je neophodna suradnja arhitekata i samog Društva arhitekata s edukacijskim ustanovama i otvaranje udruge prema širem društvenom polju u kojem arhitektura djeluje.(G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter