Emil Daus predsjednik IDS-a Pazinštine

Emil Daus (M. Mi.)
Emil Daus (M. Mi.)

Emil Daus novi je predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Pazinštine, jednoglasno je odlučeno na Izbornoj skupštini u gračaškom "Špitalu". Na skupštini je predsjednik stranke Ivan Jakovčić rekao kako se u IDS-u događa tranzicija prema novom rukovodstvu, te da se cijela izborna procedura od najnižih stranačkih organizacija vodi u mirnom ozračju pokazujući snagu i stabilnost cijele stranačke organizacije. "Ovo je danas, od svih stranaka u Hrvatskoj, moguće samo u IDS-u", naglasio je Jakovčić. Novoizabrani predsjednik Daus zahvalio je na jednoglasnoj podršci i čestitao svim izabranim članovima na novim funkcijama.

- U slijedeće 4 godine osnovni ciljevi su zadržati stabilnost stranke na području Pazinštine, učvrstiti pozicije u sredinama u kojima smo dobili mandate za upravljanje te pokušati dobiti povjerenje tamo gdje smo trenutno konstruktivna opozicija. Za to će, uz postojeće, biti potrebni i novi, mlađi ljudi koji žele stvoriti kvalitetnije okruženje u svojim zajednicama. Stoga me posebno veseli sve veći broj mladih članova koji žive ideje IDS-a, to je naša budućnost i rad s mladima bit će jedan od prioriteta u narednom razdoblju, rekao je Daus.

Uz Dausa u vodstvu Zajednice IDS-a Pazinštine su potpredsjednik Zlatko Jurman, tajnik je Adriano Lušić, a za člana predsjedništva izabran je Davor Šuran iz podružnice Tinjan. Tako su u predsjedništvo IDS-a Pazinštine uz spomenute izabrani i predsjednici podružnica Dragan Šipraka (Pazin), Armando Lušetić (Cerovlje), Vlado Lakošeljac (Karojba), Nataša Fijamin  (Lupoglav), Mirjana Fabris (Tinjan), Branko Dajčić (Sveti Petar u Pumi), Marčelo Kaligari (Motovun), Antonio Putinja (Gračišće), a Sabora IDS-a i član Predsjedništva IDS-a Renato Krulčić. Fiducijari Skupštine ZP-a iskazali su punu podršku kandidatu za predsjednika IDS-a Borisu Miletiću i prihvatili da će njihov kandidat za Europski parlament na svibanjskim izborima bude Ivan Jakovčić. Na skupštini je Renato Krulčić predložen za potpredsjednika IDS-a, Igor Merlić za člana Predsjedništva IDS-a, a Serđo Rigo za člana Garantnog odbora. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter