Elvisov imitator slao Obami pisma s ricinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanac Kevin Curtis, optuženik za slanje pisama sa smrtonosnim otrovom ricinom predsjedniku Baracku Obami i senatoru iz Mississippija, bio je nezadovoljan reakcijom američkih vlasti na navodni skandal koji je otkrio u bolnici u Mississippiju, u kojoj je pronašao ljudske organe namijenjene, kako je tvrdio, crnom tržištu.

Curtis (45), u Mississippiju poznat kao Elvisov imitator, pisao je gnjevna pisma senatoru Rogeru Wickeru i američkim vlastima jer nisu reagirale na taj slučaj.

Kada ponovo nije bilo reakcije odlučio im je skrenuti pažnju novim pismima, ovaj put s dodatkom ricina. Pisma su presretnuta prije nego li su stigla u ruke onih kojima su bila namijenjena, a FBI je vrlo brzo otkrio krivca. U pismima je bila aluzija na knjigu koju je Curtis napisao o crnom tržištu organima i rečenica: "Možda sada imam vašu pozornost, čak i ako to znači da netko mora umrijeti".

Slobodna novinarka Verna Gates, koja povremeno radi za Reuters, kazala je da je upoznala Curtisa prije nekoliko godina. "Pričao mi je o tome kako se ljudima vade organi i kako je o tome pisao zastupnicima, ali ga nitko nije želio slušati. Postao je poslije veliki teoretičar zavjere", rekla je. Zavjeru je, kaže, otkrio prije desetak godina kada je radio u jednoj bolnici u sjevernom Mississippiju.

Curtis je uhićen u srijedu u svom domu u Corinthu, 80 kilometara sjeverno od Tupela, rodnog grada Elvisa Presleya. Curtis je poznati Elvisov imitator koji sedam puta bio u finalu natjecanja imitatora "Images of the King", ali je 2007. odustao od daljnjeg natjecanja jer je tvrdio da su namještena. Na You Tubeu mogu se pronaći snimke njegovih nastupa.

Njegova obitelj je priopćila da Curtis ima dugu povijest mentalnih problema i da mu je dijagnosticiran biopolarni poremećaj. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter