Elvis Scoria više nije trener Verudeža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon duljeg razgovora izvršnog dopredsjednika Ivana Heraka, dopredsjednka Korada Soldatica, clana uprave Mirka Mastilovica i trenera Elvisa Scorije, došlo je do sporazumnog raskida ugovora izmedu "Istre 1961" i pulskog trenera. Do daljnjeg, funkciju glavnog trenera preuzima dosadašnji pomocnik Valdi Šumberac, uz kojeg ostaju pomocnik Zoran Moravac i trener golmana Željko Petrovic. Vijest je to koju je u javnost iznio Ivan Herak.

- Sve smo s dosadašnjim trenerom Elvisom Scorijom dogovorili u jednom duljem i prijateljskom razgovoru, nakon kojeg je došlo do sporazumnog raskida ugovora - rekao je izvršni dopredsjednik pulskog nogometnog prvoligaša. - Svima nam je žao što je došlo do takve solucije, jer smo trenera Scoriju smatrali stupom pulskog nogometnog projekta, osobno ga smatram i jednim od najboljih hrvatskih trenera, ali do svega je došlo dijelom zbog naših pogrešaka, dijelom zbog spleta nesretnih okolnosti. Dio krivice je i na nama iz uprave, jer place kasne, u nekim smo susretima imali i puno nesrece, a nije nevažno ni to što smo samo dvije prvenstvene utakmice igrali u Puli. Najvažnije je ipak da smo se na kraju razišli prijateljski, da smo zajedno razmatrali na koji bi nacin mogli klub izvuci iz krize u koju je upao i da ovime sigurno trener Scoria nije zatvorio vrata za sobom za neku buducu suradnju. Istaknuo bih i to da je Elvis Scoria pokazao puno uvažavanje kluba prilikom ovog razgovora o prekidu suradnje.

Ovime je Elvis Scoria, koji je danas zadnji put vodio trening pulskog prvoligaša, napustio pulski klub, a njegovu ce poziciju ponovo preuzeti Valdi Šumberac koji je glavni trener bio i prije Scorijinog dolaska.


Podijeli: Facebook Twiter