Elvis Husein osloboden optužbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanin Elvis Husein (27) osloboden je optužbe da je 4. svibnja lani oteo i pokušao ubiti Ivana Percana (27) iz Raklja, objavila je jucer nepravomocnu presudu na Županijskom sudu u Puli predsjednica sudskog vijeca Marija Budimir. Huseinu je objavom presude ukinut pritvor, u kojem se nalazio od uhicenja 9. lipnja prošle godine. Cjelokupni troškovi postupka padaju na teret države.

- U postupku nije dokazano da je Elvis Husein pocinio djelo za koje ga je teretila optužnica. Državno odvjetništvo bavi se nevažnim stvarima, a zanemaruje one dokaze iz kojih proizlazi moguca obrana optuženika, rekla je Budimir i nastavila obrazlagati presudu.

- Kada se sagledaju cinjenice da je Husein dugovao Percanu 5.000 eura uz kamatu te komunikacija kriticnog dana, sasvim je jasno da tako ne komuniciraju osobe koje nikakvog kontakta prije toga nisu imale, što je tvrdio Percan, a potvrduju iskaz optuženika. Optuženikov i iskaz njegove supruge imaju potvrdu i u drugim dokazima, a jedan od njih je i sukob iz 2008. godine.

Cinjenica da Percan negira pucanje iz unutrašnjosti automobila prema van daje potvrdu iskazu optuženika, a iskaz optuženika potvrden je nalazom vještaka. Kada se sagleda i cinjenica da je optuženik oteo pištolj ošteceniku, da je tijelom izašao kroz prozor suvozaca dok ga je oštecenik povlacio za noge, proizlazi da je optuženik pucao u nužnoj obrani, da mu je bila ogranicena sloboda kretanja i da je bio u opasnosti, ukratko je objasnila sutkinja.


Podijeli: Facebook Twiter