Elvis Ciceran novi predsjednik istarskog HSS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na redovnim unutarstranačkim izborima županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS), održanima u Čakavskoj kući u Žminju, za novog predsjednika istarskog HSS-a jednoglasno je izabran Elvis Ciceran, koji je na tom mjestu naslijedio dosadašnjeg predsjednika Morena Zubana.

Funkciju tajnika županijske organizacije u iduće četiri godine obnašat će Željko Plavčić, a za potpredsjednike su izabrani Ivica Kalčić, Vedran Macan, Sanja Koroman i Silvano Smoković.

Komentirajući status HSS-a u Istri, Ciceran je konstatirao da je stranka nedovoljno prepoznatljiva te da to treba promijeniti. Istaknuo je da su prijašnjih godina imali oko 800 članova, dok ih danas okupljaju triput manje.

- Želja nam je ponovno imati vijećnika u Županijskoj skupštini, kao što smo ga imali u prošlom sazivu, a jedan od ciljeva je aktivirati se na terenu i tako poboljšati rejting županijske organizacije, kazao je Ciceran. Osvrnuo se na aktualnu situaciju u zemlji, rekavši da je stanje u državi više nego alarmantno te da trenutna vlast, koja bi trebala raditi za opću dobrobit naroda, ne služi nikome već samo radi štetu.

Počasni predsjednik i prvi predsjednik HSS-a Istarske županije Josip Škifić istaknuo je važnost predanog rada i zalaganja kao preduvjeta uspjehu, ali i pokretanje jedne nove skupine ljudi kojima je na prvom mjestu istarski čovjek.

- Istrijani su Hrvati i oduvijek su to bili. Svojim radnim sposobnostima i zalaganjem predstavljali su pokretačku snagu Hrvatske i tu tradiciju treba očuvati, zaključio je Škifić. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter