Elvis Brižni Vedrana Šilipetra u Rock Caffeu

Vedran Šilipetar (arhiva)
Vedran Šilipetar (arhiva)

Zbirku stripova pod nazivom "Elvis Brižni - the best of" koja uključuje sto odabranih stripova, u nakladi od stotinu primjeraka, izdala je pulska Mara u suradnji s autorom Vedranom Šilipetrom. Zbirka će biti predstavljena danas s početkom u 22 sata u pulskom Rock Caffeu.

Prvi strip "Elvis Brižni" objavljen je u prosincu 1995. godine. Tada petnaestogodišnji Vedran Šilipetar zamislio je svoj lik kao nadrealnu varijantu ostarjele rock zvijezde čiji lik obitava na području Istre i budi se s problemima "malog" čovjeka.

Nakon dvogodišnjeg objavljivanja i manje više uspješnih epizoda te nakon višegodišnje stanke strip se na autorovu ideju kontinuirano objavljuje od 2004. godine, i to svake subote u prilogu  Zoom Glasa Istre. U međuvremenu "Elvis" je sazrio, stasao u kroničara koji putem sreće ljude iz političkog i javnog života te svijeta showbusinessa.

"Elvisov potencijal leži u šarmantnom crtežu, uvijek aktualnih tema, uglavnom političke satire u kojoj se očitava britka, ali konkretna i oštra kritika dekadencije suvremenog društva", zapisao je likovni kritičar Eugen Borkovsky.

Vedran Šilipetar rođen je u Puli 1980. godine. Završio je srednju glazbenu školu i Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli te je 2007. diplomirao na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti. Bavi se skulpturom, slikarstvom, grafikom, stripom, ilustracijom i glazbom te likovnom kritikom u Glasu Istre. Samostalno i grupno izlagao je u Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Srbiji, BiH i Slovačkoj. Za svoj rad dobio je nekoliko nagrada i priznanja. Živi i radi u Puli. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter